Inicijativu ProGlas do 13 časova potpisalo 135.411 osoba 1Foto: A. Latas/Danas

Inicijativa „ProGlas“ koja poziva građane da glasaju na izborima u Srbiji 17. decembra, danas je do 13.00 dobila potpise podrške 135.411 osoba, objavljeno je na sajtu te inicijative koju je pokrenula grupa javnih ličnosti.

„Naše je nedvosmisleno uverenje da vreme u kojem živimo zahteva od svih odgovornih i zabrinutih građana suočavanje s trenutkom, donošenje jasnih odluka i spremnost ne samo za svedočenje o potrebnim zaokretima već i za učešće u njima“, piše, između ostalog, u „ProGlasu“.

Tu inicijativu su pokrenuli Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

„Srbija je naša zemlja i zato je ovo zajednička borba u kojoj treba da dokažemo kakvi smo i koliko nas je. Ta borba je zasnovana na lekcijama prošlosti, jasnom uvidu u sadašnjost i, što je ključno, posvećena budućnosti Srbije“, piše u toj inicijativi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari