Proglašena Vučićeva kandidatura, podrška Ljajića i Đerleka 1Foto: FoNet

Republička izborna komisija proglasila je danas kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, koju je podnela SNS sa svojim koalicionim partnerima, rečeno je FoNetu u RIK.

Pored SNS, u koaliciji su Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića, Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića, Savez vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina i Partija ujedinjenih penzionera Milana Krkobabića. 

Ljajić i Đerlek podržavaju Vučića

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić dogovorio se danas sa predsednikom Sandžačke narodne partije Mirsadom Đerlekom da dve stranke zajednički učestvuju u kapmanji podrške Aleksandru Vučiću na izborima za predsednika Srbije.

Ljajić i Đerlek su se dogovorili da do kraja iduće nedelje potpišu sporazum o strateškom partnerstvu Socijaldemokratske partije Srbije i Sandžačke narodne partije, kojim će biti definisana buduća saradnja, piše u saopštenju.

Sporazumom o strateškom partnerstvu između Socijaldemokratske partije Srbije i Sandžačke narodne partije biće utvrđeni i zajednički nastup dveju stranaka prema svim važnim pitanjima, zajednički organi odlučivanja, kao i jedinstven nastup na svim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari