Grupa sadašnjih i bivših članova Demokratske stranke iz Kruševca okupiće se danas u 12 časova ispred centrale te stranke u Beogradu, sa zahtevom da ih primi predsednik Boris Tadić ili neko od članova najužeg partijskog rukovodstva, saznaje Danas.

Kako su Danasu rekli učesnici tog najavljenog protestnog skupa, ispred zgrade u Krunskoj ulici trebalo bi da dođe oko 350 ljudi. Oni će zahtevati promene u Gradskom odboru DS u Kruševcu, a izraziće i nezadovoljstvo predstavnicima kruševačkih demokrata u višim stranačkim organima i državnim institucijama.

Srđan Milivojević, član Gradskog odbora DS u tom gradu i narodni poslanik u Skupštini Srbije, kaže za Danas da i on ima saznanja o tom protestu i ističe da je reč o grupi okupljenoj oko nekadašnjeg stranačkog funkcionera Branimira Katančevića, koji je pre godinu dana poražen na izborima za predsednika DS za Kruševac.

– Katančević je, od poraza na tim izborima, neprestano kršio partijsku disciplinu i rušio ugled stranke, ali nismo ga isključili iz stranke kako neko ne bi mislio da je reč o našem revanšizmu. Ipak, vrhunac je dostignut ovih dana, kada je ohrabrivao njemu bliske ljude iz kruševačkog DS da se kandidauju na izborima za savete mesnih zajednica, i to bez odobrenja Gradskog odbora. Odlukom Izvršnog odbora DS, svi ti pojedinci su isključeni iz partije, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak – navodi Milivojević za Danas.

Prema njegovim rečima, Katančević „svakako nema podršku 350 članova stranke, ali moguće je da ga u ovakvom ponašanju ohrabruju ljudi iz nekih opozicionih stranaka, na primer iz SRS“.

– Siguran sam da će neko od članova Predsedništva i Izvršnog odbora DS primiti predstavnike te grupe, ali je teško moguće da će to bti predsednik Tadić – navodi Srđan Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari