Protest Srba sa severa Kosova pomeren za 8. januar 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Protest građana u Kosovskoj Mitrovici koji je najavljen za 9. januar, pomeren je za 8. januar.  Kako su naveli organizatori, protest je pomeren usled molbi gradjana, zbog obaveza na radnim mestima koje će imati 9. januara.

„Protest će biti održati u nedelju, 8. januara, u 12.01 časova, kod spomenika Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici“, naveli su organizatori lokalnim medijima.

Poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Nebojša Jović, naveo je ranije da se protest održava kako bi digli glas protiv „veleizdaje Aleksandra Vučića“ i „torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji i ucena“ Srpske liste, te „najsvirepije izdaje“ i „aminovanje“ baza Kosovske policije na severu.

„Građani srpske Mitrovice izaći će da javno pošalju poruku da Aleksandar Vučić ovakvom proalbanskom i po Srbe na Kosovu i Metohiji pogubnom politikom, kao i Srpska lista koja je bila dugogodišnji partner Tačiju (Hašim) i Haradinaju (Ramuš), ne mogu više da predstavljaju Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji“, kazao je Jović.

„Srbi s Kosova zatražiće od Srbije da se odredi ‘državni pregovarač – zastupnik’ koji će pre svega da poštuje interese i Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari