Ko sve dolazi na protest "Stop krvavim košuljama"? 1Foto: fakulteti.edukacija.rs

Protestna šetnja „Stop krvavim košuljama“ počinje u subotu 8. decembra u 18 časova sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, saopštili su danas organizatori.

Pre početka šetnje učesnicima protesta obratiće se košarkaški trener Duško Vujosević i glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, a kolona će potom krenuti do Narodne skupštine i RTS u Takovskoj, a potom preko Svetogorske i Makedonske ulice, završiti šetnju ispred tržnog centra Staklenac.

Želimo da ovom građanskom protestnom šetnjom pokažemo da smo protiv svakog vida nasilja koje trenutna vlast sprovodi nad građanima Srbije, bilo da je to fizičko, verbalno, medijsko nasilje ili pritisci na pojedince, navode organizatori u saopštenju.

Konkretan povod za iskazivanje građanskog nezadovoljstva na ulicama je, kako se navodi, nedavni napad na lidera Levice srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, ali i podsećanje na sve napadnute građane, novinare, aktiviste civilnog sektora i političare.

Protest je bez stranačkih obeležja, učestvovaće „studenti, građani, svi ugnjetavani, sindikati, lokalni pokreti i opozicija“, a dolazak su, osim nezadovoljnih građana, aktivista i studenata, najavili i Vojni Sindikat Srbije, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, Lokalni front, Građanski front, građanska inicijativa Ne davimo Beograd, Savez za Srbiju, Pokret Centra, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Nova stranka, navedeno je u saopštenju organizatora protesta „Stop krvavim košuljama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari