Prvanović traži da Nadzorni odbor reaguje povodom večerašnjeg nastupa Vučića na mitingu 1Foto: FoNet/Instagram Miloš Vučević

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović ocenio je da je večerašnji nastup predsednika države Aleksandra Vučića, na predizbornom skupu liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, u beogradskoj Areni, „još jedan u čitavom nizu njegovih funkcionerskih kampanja“ i pozvao Odbor da hitno osudi „zloupotrebu položaja i kršenje zakona“.

„Bez ikakve dileme Vučić je nastupao kao Predsednik Republike, tako je predstavljen, sam je o sebi rekao da je Predsednik i nije napomenuo da ne nastupa kao Predsednik Republike. I u ovom svom nastupanju bavio se besramnom političkom agitacijom u korist jedne, a na štetu drugih političkih opcija“, naveo je Prvanović.

On je zatražio da Odbor pošalje dopis Vrhovnom javnom tužilaštvu sa zahtevom da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti Predsednika Republike, a u vezi sa kršenjem odredbi Ustava i zakona kojima se regulišu uloga, ovlašćenja i prava Predsednika Reublike.

Takođe da uputi dopis Agenciji za sprečavanje korupcije da zauzme stav povodom ovog događaja i pokrenu postupak u skladu sa svojim nadležnostima.

„Zahtevam i insistiram na tom zahtevu da se o mojim predlozima Odbor izjasni. Na ovome insistiram u kontekstu podnošenja krivične prijave protiv članova Odbora koji svesno i namerno saučestvujuu kršenju propisa od strane Predsednika Republike“, istakao je Prvanović, podsetivši da se osmi put obraća Oboru da osudi Vučićevu zloupotrebu položaja i kršenje zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari