Prvi nastup "Samoodbrane" u Kragujevcu? 1Foto: Twitter

Troje intelektualaca iz neformalne grupe „Samoodbrana“ nastupiće u ponedeljak 8. jula na tribini u Kragujevcu, najavljeno je na portalu Glas Šumadije – akademik Dušan Teodorović, arhitekta Dragoljub Bakić i nekadašnja predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero.

Učesnici tribine nisu se javili na pozive Danasa da odgovore na pitanje da li njihov nastup pred građanima Kragujevca proizilazi iz onog što je prethodnih dana u javnosti rečeno i objavljeno o grupi „Samoodbrana“. Fotografiju grupe intelektualaca na sastanku i reč „Samoodbrana“ prvo je na Tviteru objavio poznati glumac i bivši učesnik protesta „1 od 5 miliona“ Nikola Kojo.

Petrović Škero je nedavno izjavila da se druži sa ljudima u neformalnoj grupi (Samoodbrana) jer zajedno „imaju veru da će se pojaviti mladi ljudi koji će hteti i biti spremni da se bore, pa glavom kroz zid.“ Arhitekta Bakić je za Danas rekao da je cilj grupe da podstakne mlade ljude da se bave politikom.

Sociolog Jovo Bakić koji se bio nedavno u fokusu pažnje javnosti zbog svojih izjava ali i knjige koju je objavio o evropskoj krajnjoj desnici, rekao je da će grupa „Samoodbrana“ sigurno imati uskoro neke akcije, kao i da će podržati neku od političkih opcija na sceni. Akademik Dušan Teodorović na društvenim mrežama predlagao je akciju otkazivanja plaćanja pretplate „Vučićevim kompanijama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari