Prvo obraćanje Miloša Vučevića sa čela SNS-a: Vučić se nije razveo od stranke, samo mi je predao štafetu 1Foto: Z. S. M.

 

Na vanrednoj Skupštini SNS-a, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić dao predlog da Miloš Vučević bude prvi čovek ove stranke, on se obratio.

Vučević se zahvalio predsedniku Vučiċu dodavši da takve stranke kao SNS nema u Evropi, po konceptu i odanosti članstva.

„Stranka nastavlja da bude motor razvoja Srbije, izjavio je on dodajući da će SNS uzeti učešće u formiranju novog Narodnog pokreta“, kazao je on.

Po njemu, najveći legat dosadašnjeg predsednika stranke Aleksandra Vučića je to što je Srbija iznad svega.

Prema njegovim rečima, velika je prednost naslediti ovu poziciju posle Vučiča, ali i velika odgovornost i, on se nada da će biti dostojan te uloge.

Za Vučevića, SNS je spreman za sve rasgovore sa svim političkim strankama pa i o prevremenim izborima što je za njega sasvim legitimno pitanje.

„Nema nikakve prelazne vlade. Vlast se ne osvaja na ulicama već samo kada pobedite na izborima. Amin!“, naglasio je on.

Situaciju na Kosovu i Metohiji okarakterisao je kao veoma dramatičnu i tešku, i obećao da će u narednom periodu državni organi osluhnuti i razmotriti predloge Srpske liste.

„Degutantno je to što oni koji po ko zna koji put osuđuju Kurtijevo nasilje a nikada ništa ne čine protiv toga“, istakao je Vučević, dodavši da mi nismo „rušilački faktor“.

Po njegovom mišljenju sudbina SNS- bez Vučića je dobra.

„Nema kod nas diskontinuiteta, Vučić se danas nije razveo od stranke. On ostaje njen član, samo je meni „predao štafetu“ kao što se radi u demokratskm strankama“, zaključio je on.

Tom izjavom je 6. Skupština Srpske napredne stranke u SBB hali u Kragujevcu završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari