aleksandar šapićfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Beogradski odbor Pokreta slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da će podneti zahtev za razrešenje gradonačelnika Aleksandra Šapića, nakon najave kompanije Kentkart da će tužiti Srbiju zbog raskida ugovora sa Gradom Beogradom.

Predsednik beogradskog odbora PSG Vladimir Pajić naveo je u pisanoj izjavi da je Šapić „čak i normalno funkcionisanje grada“, pretvorio u, kako je rekao, jalovu prašinu sopstvenog nepostojećeg i lažnog političkog programa.

„Današnja vest da je ‘Kentkart’, firma koja se bavi naplatom karata u GSP-u najavila je pokretanje postupka protiv Srbije zbog raskida ugovora, još jedna je lekcija u nizu kako bahato ponašanje ne može proći bez posledica“, naveo je Pajić.

Dodao je da je Šapić osnovao javno preduzeće za naplatu karata, a da nije u potpunosti napravio jasan plan kako će grad raskinuti ugovor koji je samo godinu dana ranije sklopio sa privatnom firmom, zbog čega državu sada pored troškova čekaju i kazne i penali.

„Zato ćemo podneti zahtev za razrešenje Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika kako bi prestao da pravi dodatnu štetu, jer šta god da je uradio to je bilo pogubno po interese građana Beograda“, rekao je predsednik beogradskog odbora PSG.

Turska kompanija Kentkart Global, koja je za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd naplaćivala i kontrolisala karte, najavila je danas da će pokrenuti sudski spor protiv države Srbije, kao garanta zaštite stranih investicija, zbog odluke Grada Beograd da raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa tom firmom 11 godina pre njegovog isteka.

Kompanija Kentkart je u saopštenju istakla da je republičkim organima uputila obaveštenje o nameri pokretanja spora protiv Srbije, navodeći da je odbila da prihvati predlog sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu, nakon čega je došlo do „eskalacije neslaganja do razmere sukoba“ koji joj je onemogućio da u potpunosti ispunjava svoje ugovorene obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari