PSG: Đilasov predlog o Savezu za Srbiju nije prihvatljiv 1Foto: FoNet/Marija Đoković (Arhiva)

Predlog Dragana Đilasa za stvaranje Saveza za Srbiju nije prihvatljiv jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage, saopštio je Pokret slobodnih građana.

Kako je rečeno, ovo je jednoglasno zaključilo predsedništvo Pokreta, koje je na večerašnjoj sednici potvrdilo je spremnost pokreta da sarađuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi građana Srbije.

Dodaje se i da je Predsedništvo PSG-a jednoglasno zaključilo da predlog Dragana Đilasa za stvaranje Saveza za Srbiju nije prihvatljiv jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage.

Pokret poručuje i da ostaje otvoren za zajedničke aktivnosti koje su u interesu ljudi i koje vode ne samo smeni vlasti, već i suštinskim promenama.

U saopštenju se ističe i da PSG ne pristaje na tabloidizaciju saradnje opozicije kojom se, kako navode, nastoji stvoriti uverenje da se opozicija bavi sobom umesto Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari