Evropski liberali ALDE podržali PSG i listu "Srbiju protiv nasilja" 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

ALDE afilijacija evropskih liberalnih organizacija podržala je danas Pokret slobodnih građana koji je punopravna članica, kao i listu „Srbija protiv nasilja“ i pozvala sve građane Srbije da za nju glasaju.

U saopštenju ALDE se navodi da ujedinjena opozicija konačno ima šansu da uspostavi demokratsku agendu nakon višegodišnje konsolidacije autiratornog režima Vučića: „Naš član Pokret slobodnih građana ujedinio je snage sa drugim strankama iz Srbije u koaliciju „Srbija protiv nasilja“ kako bi uspostavili demokratiju, vladavinu prava i odbranili ljudska prava“

Ovi izbori nisu obični izbori, jer se na njima bira da li će Srbija izabrati budućnost koja počiva na evropskim vrednostima i jakom savezništvu sa državama Evropske unije, u kojoj će se negovati pravedno društvo, sloboda, demokratija i regionalna stabilnost, navodi se dalje u saopštenju.

„Naši partneri iz Pokreta slobodnih građana bili su jak liberalni glas protiv nasilja nad ženama i korupciji, za smanjenje inflacije i povećanih troškova života, kao i za vladavinu prava i kulturu tolerancije. Zato pozivamo sve građane Srbije da na izborima glasaju za listu „Srbija protiv nasilja“ u nedelju 17. decembra“, zaključuje se u saopštenju ALDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari