PSG podržava kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Republike Srbije 1foto FoNet Marija Đoković

Članovi Političkog saveta Pokreta slobodnih građana na sednici održanoj 23. decembra 2021. godine sugerisali su Predsedništvu pokreta da prihvati i prenese koalicionim partnerima predlog da zajednički predsednički kandidat na predstojećim izborima bude general Zdravko Ponoš, saopštio je danas PSG.

Kako navode, predsedništvo, Izvršni odbor i opštinski i gradski poverenici podržali su ovaj predlog i doneli odluku da o tome obaveste i koalicione partnere.

„Odgovoran pristup prilikom obavljanja javnih poslova, umerenost u javnom nastupu i dosledno odbijanje da svojim delovanjem doprinosi daljoj polarizaciji već preduboko podeljenog društva dovoljan su zalog za nadu i poverenje da bi upravo Zdravko Ponoš mogao da bude dostojan predsednik Republike Srbije“, navedeno je u saopštenju.

PSG ističe kako veruju da bi Ponoš „kao čovek nesumnjivog obrazovanja, profesionalnog, političkog i ličnog kredibiliteta dužnost predsednika obavljao pošteno i u skladu sa Ustavom propisanom je obavezom da bude simbol državnog jedinstva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.