PSG ugostio prestavnike Narodne stranke za slobodu i demokratiju iz Holandije 1Pokret slobodnih građana

Rukovodstvo Pokreta slobodnih građana ugostilo je u sredu predstavnike Narodne stranke za slobodu i demokratiju (VVD) iz Holandije, koja je članica asocijacije liberalinih stranaka Obnovimo Evropu (Renew Europe) u prostorijama Pokreta, gde su razgovarali o uspostavljanju bliže saradnje ove dve organizacije.

„Veoma smo zadovoljni što smi imali priliku da razgovaramo sa predstavnicima najjače vladajuće stranke iz Holandije čiji predsednik je i premijer te zemlje Mark Rute. Upoznali smo naše prijatelje iz VVD-a sa političkom situacijom u Srbiji, razvojem, programom i budućim koracima Pokreta slobodnih građana i istakli da mi Srbiju vidimo isključivo u evropskoj porodici naroda kao punopravnu članicu Evropske unije. Dalji koraci naše saradnje ići će u pravcu aktivne i javne podrške VVD-a našoj borbi za slobodno i demokratsko društvo u Srbiji.“ rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Delegacija VVD-a koju su činili Lenart Salemink, Međunarodni sekretar i član Predsedništva, Gijs Houben, Šef Odeljenja za međunarodnu saradnju i Kristian Luijks, Saradnik za međunarodne odnose, u tri odvojena sastanka razgovarala je sa članovima Predsedništva, Izvršnog i Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari