Kosovski specijalci navodno pokušali da uklone barikadu kod Zubinog Potoka, Vučić obavio konsultacije sa premijerkom i vojnim vrhom (VIDEO) 1foto FoNet/Kosovo onlajn

Društvenim mrežama kruži video snimak, navodno iz opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije, na kome se čuje najmanje jedna detonacija i rafalna pucnjava, kako javlja lokalni Zubin Potok Info pre više od pola sata. Zvanične reakcije nema, ali kako javlja Kosovo Online povod pucnjave je pokušaj uklanjanja barikada od strane specijalaca Kosovske policije,

Kako javlja Kosovo Online specijalci Kosovske policije pokušali su da uklone barikade na alternativnom putu blizini Zubinog Potoka, te je došlo do, kako kažu, oružane borbe i rafalne paljbe.

Isto se desilo i juče, odnosno sinoć, kada su se u ovoj opštini takođe čule i detonacije i rafali, ali zvaničnih informacija o ovom događaju nije bilo.

Kako sinoć, tako i danas – detalji i uzrok nisu poznati.

O ovom događaju izvestio je i lokalni medij Zubin Potok Info koji je na svom Instagram profilu objavio i zamagljeni snimak koji je navodno iz ove opštine, a na kome se upravo čuju i detonacije i rafalna paljba.

Zubin Potok Info dodaje da je na barikadama u Zubinom Potoku trenutno je mirno.

Kosovska policija u Zubinom Potoku ima dve baze, nedavno izgrađene, kako su meštani ovog mesta isticali na privatnom zemljištu lokalnih Srba.

Kako je navedeno na televiziji Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tim povodom obavlja konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić i vojnim vrhom države.

Politika javlja da se nakon sastanka sa predsednikom Vučićem general Mojsilović hitno uputio u Rašku, a radni sastanci i konsultacije biće nastavljene sutra ujutru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari