Radomir Počuča demantovao navode da je ubijen tokom pucnjave na severu Kosova 1foto: Printscreen/YouTube/Balkan Info

Društvenim mrežama kruže spekulacije da je na severu Kosova i Metohije tokom razmene vatre Kosovske policije i maskirane grupe koja je tokom noći ubila jednog policajca, stradao desničar iz Srbije Radomir Počuča, ali je on te navode demantovao na svom Fejsbuk profilu.

Tokom noći, oko tri časa iza ponoći, došlo je do napada na Kosovsku policiju u zvečanskom selu Banjska, prilikom kog je jedan policajac izgubio život, a drugi je ranjen i trenutno je van životne opasnosti.

Po kasnije objavljenim informacijama, ali i navodima koji su dolazili iz KP, zvanične Prištine, ali i Eparhije-raško prizrenske, i dalje se dešava razmena vatre, a grupa maskiranih lica kasnije je blindiranim vozilom upala u dvorište manastira Banjska.

Kosovski premijer Aljbin Kurti za napad je okrivio tridesetočlanu maskiranu grupa koja se nalazila u vozilu bez tablica.

Poslednje informacije iz Kosovske policije kažu da je u razmeni vatre lišeno života troje napadača. Po navodima s društvenih mreža među njima je i pomenuti Počuča.

„Nisam poginuo, niti planiram – još nema metka sa mojim imenom“, napisao je on.

Počuča je nekadašnji televizijski voditelj i bivši portparol PTJ u okviru MUP Srbije, koji je poslednjih godina pre svega poznat po učešću u ratu u Donbasu na ruskoj strani, za šta je osuđen od strane srpskih organa. Trenutno je šef informativnog odsega Fondacije Kapetan Dragan, ratnog komandanta „Knindži“ Dragana Vasiljkovića, ali i član Srpske stranke Zavetnici, čiji je na prošlim izborima bio i kandidat za poslanika.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari