Rada Trajković: Barikade nisu nikakav heroizam niti autentični odgovor naroda 1foto FoNet Milica Vučković

Savetnica ministra za zajednice i povratak u vladi Kosova Rada Trajković upozorila je danas na „opasno povećanje tenzija“ između Srba na severu Kosova i misija KFOR i Euleks.

Ona je u objavi na Tviteru ocenila da „nema stabilizacije“ prilika na severu Kosova bez povratka lokalnih Srba u kosovsku policiju.

„To je jasno i ko to negira ne želi dobro Srbima na severu. Dva su prioriteta – povratak u kosovsku policiju i hitno nalaženje kompromisa o Zajednici srpskih opština (po preporuci Gabrijela Eskobara). Alternativa je sukob koji će nas sve puno koštati“, napisala je Trajković.

Ona je napisala i da barikade nisu nikakav heroizam niti autentični odgovor naroda.

„Barikade nisu nikakav heroizam niti autentični odgovor naroda (kako ih predstavljaju čak i neki nezavisni mediji) već rezultat pogrešnih politika Beograda i Prištine. Trend porasta tenzija između severnih Srba i KFOR/EULEX sem što je besciljan, opasan je po bezbednost zajednice“, navela je ona.

Podsetimo, Trajković je prošle nedelje doživela veliku neprijatnost kaad su je na prelazu Merdare sa Kosovom zaistavili u nije joj dozvoljeno da pođe sa granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari