Rada Trajković: Opet sam zadržana od strane granične policije na beogradskom aerodromu 1foto FoNet Milica Vučković

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM i savetnica ministra Rašića u kosovskoj Vladi, napisala je na Tviteru da je ponovo zadržana od strane granične policije na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

„Opet sam zadrzana od strane granične policije na beogradskom aerodromu. Pričamo o Srbiji u EU i Otvorenom Balkanu a sloboda kretanja je bezrazložno i protivustavno ograničena meni i mojoj porodici“, napisala je Trajković uputivši pritom pitanje predsedniku Vučiću, premijerki Brnabić i Vladi Srbije – „zašto ovo radite“.

U narednom tvitu u nizu označila je i ambasade SAD i Velike Britanije u Beogradu, kao i njihove ambasadore, kao i OEBS.

Trajković je u decembru prošle godine zadržana na administrativnom prelazu Merdare, pri povratku sa Kosova i Metohije u centralnu Srbiju, duže od 20 sati. Usled pogoršanog zdravstvenog stanja, početne upale pluća, prebačena je u ambulantu. Odgovornost za zadržena, navela je tada, ima Bezbednosna informativna agencija (BIA), ali zvaničnog objašnjena zadržavanja i dalje nema.

Zbog, kako su rekli, diskriminacije Rade Trajković prilikom ovog zadržavanja advokatska kancelarija Tomanović podnela je tužbu protiv Bezbednosno informativne agencije (BIA) i MUP-a.

Nešto kasnije tog meseca objavila je i da je njena ćerka ponovo zadržana na beogradskom aerodromu, ali da je nakon urgencije uspela da ode za London.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari