Radikali protiv Srbije u EU, pare iz budžeta domaćim a ne stranim kompanijama 1Aleksandar Šešelj Foto: Beta/Miloš Miškov

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izjavio je danas da je njegova stranka jedina koja nudi alternativu sadašnjoj politici jer smatra da Srbija treba da odustane od evropskog puta.

Šešelj je tokom posete Obrenovcu ponovio da Srbija mora da napravi hrabar iskorak, da odustane od procesa evropskih integracija i da budućnost traži u savezništvu sa Rusijom i Kinom, kao prva evropska zemlja koja se pridružuje BRIKS-u.

„Mi nudimo građanima Srbije dvadeset prvi vek. Smatramo da treba zaboraviti na ove stare zamke, stare klopke koje uvek dolaze sa Zapada, sa politikom ucena i potčinjenosti gde smo uvek primorani, pod pretnjama raznih centara moći, da malo po malo odustajemo od naših nacionalnih interesa i prilagođavamo se njihovim željama. Ono što Zapad hoće da ostvari ovde u Srbiji, mi smatramo da je zaista pogubno i da je toga više dosta“, rekao je Šešelj.

On je dodao da SRS nudi i alternativni ekonomski program i alternativnu ekonomsku politiku, odnosno da novac koji se odvaja za strane kompanije na ime subvencija po radnom mestu treba usmeriti na domaću privredu.

„Da razvijamo našu domaću privredu, da obezbedimo bolji položaj i mikro i malih i srednjih preduzeća u Srbiji, kako bi oni bili konkurentni na matičnom tržištu i u inostranstvu. Takođe, smatramo da Srbija treba na najbolji mogući način da iskoristi sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom i nedavno potpisani sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, da bude prisutna na tim tržištima, jer ćemo na taj način zaista ovde lakše i podizati životni standard i našu ekonomiju u celini“, izjavio je Aleksandar Šešelj u razgovoru sa građanima Obrenovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari