Radmila Vasić iz Dveri prenosila pozive pokreta Gavrilo Princip 1Foto: Medija centar

Desničari i antivakseri inicirali su u sredu prvi protest protiv uvođenja kovid propusnica, koje je kao meru u borbi protiv korona virusa predložio Krizni štab. Nekoliko stotina građan koji su se okupili u Beogradu i Nišu kako bi izrazili nezadovoljtsvo zbog nove mere, okupilo se na pozive sa društvenih mreža koje su plasirali između ostalih Srpski pokret Gavrilo Princip, antivakserka Jovana Stojković i njen pokret Živim za Srbiju, Srpski info štab, ali i predsednica Gradskog odbora Dveri u Beogradu Radmila Vasić.

Na protestu su bili i lider Dveri Boško Obradović kao i predstavnici Narodne patrole i Ujedinjeni narod Srbije, udruženja Zaštitnik privrednika Srbije pozvalo je svoje članove da izađu na ulice.

Radmila Vasić je na društvenim mrežama kačila fotografije sa protesta uz reči „nema ćutanja“.

Ona je takođe prenela i pisanje javnosti malo poznatog Srpskog pokreta Gavrili Princip koji „braću i sestre“ pozvao na mirno okupljanje, uz upozorenje „ako sad prećutimo, sledeća su naša deca“.

Na pitanje Danasa da li će nastaviti da zove građane na protetsi i misli li da će to imati efekta, Vasić kaže da sve zavidi od odluke vlade.

– Građani su pozvani od strane udruženja „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ da i večeras (četvrtak uveče. prim. aut.) i mirnim protestom iskažu svoje nezadovoljtsvo ako se usvoji odluka. Naš stav je jasan:protiv kovid propusnica i uvek uz građane – rekla nam je Vasić.

Dok je pokret Živom za Srbiju Jovane Stojković na mrežama postavilo „saopštenje“ da je fantomsko, ni od koga izabrano telo zvano Krizni štab predložilo Vladi da se usvoje kovid propusnice, u narodu od miloše nazvani „kovid ausvajsi“ i to na dan oslobađanja Beograda.

Podsetimo, u centru Beograda i Niša u sredu uveče se okupilo više stotina građana koji su protestovali zbog odluke Kriznog štaba da se uvode kovid propusnice.

Građani Niša koji se protive vakcinaciji i kovid propusnicama okupili su se na Trgu kralja Milana. Njih pedesetak kazali su da su se spontano okupili jer se protive uvođenju bilo kojih mera koje ograničavaju slobodu kretanja ljudi.

Oni su najavili i novo okupljanje za četvrtak uveče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari