Radojičić: Rizik od pojave korona virusa ispit zrelosti društva 1Zoran Radojičić Foto: Beoinfo/Peđa Mitić (Arhiva)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da nema razloga za paniku zbog korona virusa ni za specifične promene u načinu ponašanja i ocenio da je rizik od pojave korona virusa „ispit zrelosti i odgovornosti društva“.

„Verujem u Beograd i Beograđane koji se, po pravilu, ponašaju odgovorno“, rekao je Radojičić gostujući u Beogradskoj hronici na Radio-televiziji Srbije nakon što je danas održao sastanak sa stručno-operativnim timom Grada Beograda koji se bavi problemom korona virusa, saoopštila je gradska uprava.

Radojičić je ocenio da je „najvažnija saradnja sa Ministarstvom zdravlja i njihovim timom, odnosno radnom grupom“, i rekao da su još jednom provereni načini komunikacije i funkcionisanje protoka informacija.

„Glavna poruka je da nema razloga za paniku ili specifične promene navika. Dovoljno je da se ponašamo odgovorno prema sopstvenom zdravlju i prema zdravlju drugih ljudi. Svake godine imamo epidemiju gripa, s tim da je sada možda malo specifičnija situacija zbog potencijalnih zloupotreba na društvenim mrežama. Ipak, duboko verujem da Beograđani neće paničiti i da će sve biti u najboljem redu“, ocenio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari