Dragana Rakicfoto FoNet Aleksandar Mijailovic

“Građani koji protestuju na ulicama, jer pravo i pravdu ne mogu da ostvare kroz redovan rad institucija, noćna su mora za svakog autokratu pa tako i Aleksandra Vučića”, kaže za Danas Dragana Rakić, poslanica i zamenica predsednika Demokratske stranke, kometarišući poziv Vladimira Đukanovića, člana Predsedništva SNS-a Novosađanima.

„To dobro zna i glavni advokat Vučićevog režima Vladimir Đukanović, koji pozivanjem Novosađana na kontramiting i huškanjem građana jednih na druge, pokušava da zamaskira strah koji vlast ima od sopstvenih građana“, kaže Rakić.

Naime, visoki funkcioner SNS Vladimir Đukanović pozvao je građane Novog Sada da izađu u što većem broju i pobune se protiv demonstranata koji organizuju protest u četvrtak.

„Pobunite se protiv mafije koja je htela nasilno da upadne u Skupštinu Vojvodine. Stop teroru mafije koja smatra da može kako joj dune da blokira ulice, da upada u institucije, da napada policiju. Vreme je da se toj bandi stane na put“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Komentarišući taj tvit, Rakićeva ocenjuje da ljudi iz vrha vlasti najbolje znaju koliko su zuluma naneli čitavom našem društvu i koliko su duboko ogrezli u kriminalu i korupciji, te su preplašeni od gubitka vlasti, jer silazak sa vlasti za njih znači odlazak na izdržavanje višegodišnje robije.

“ Nazivajući građane koji s pravom protestuju mafijom i nasilncima, Đukanović samo primenjuje dobro uhodanu tehniku iz propagandne kuhinje SNS-a, kojom se laganjem i izvrtanjem činjenica od žrtava prave dželati i obmanjuje javnost. Istorija nas uči da ko god je pozivao na kontramiting na kraju nije dobro prošao. Ne sumnjam da će tako biti i ovoga puta kada su u pitanju Aleksandar Vučić i njegov režim”, navodi Rakićeva.

Ona napominje i da što se tiče članova Demokratske stranke, oni su uvek na ulicama i trgovima sa pobunjenim građanima koji brane svoja prava uzurpirana od strane ovog kriminalnog režima. “Bili smo sa Novosađanima prošlog četvrtka na protestu, bićemo opet i svaki put dok konačno mafija ne bude tamo gde treba – iza rešetaka”, kaže sagovornica Danasa.

Inače, nekoliko nevladinih organizacija pozvalo je građane na protest u Novom Sadu u četvrtak, zbog nasilja nad demonstrantima koje su sproveli policija i privatno obezbeđenje prošlog četvrtka. One zahtevaju zahtevaju da se procesuiraju oni koji su odgovorni za nasilje nad demonstrantima na protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana pre i tokom sednice Skupštine grada Novog Sada.

Protest nazvan „Buna protiv mafije“ trebalo bi da bude održan ispred sedišta Policijske uprave Novi Sad u četvrtak u 19 sati.

Danas je pokušao da sazna i zbog čega Vladimir Đukanović poziva Novosađane na kontraprotest. Pitali smo ga da li zna kako su se u prošlosti završavali kontramitinzi u Srbiji i koliko je opasno deliti ljude. Naravno, Đukanović je ostao veran odluci SNS, da za nezavisne medije ne daje izjave, pa tako ni Danas nije dobio odgovore na postavljena pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari