Rakić na skupu socijaldemokrata kod Zaeva 1

Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke, učestvovala je ovog vikenda na prvom forumu o zelenim politikama i budućnosti regiona koji je na jednom mestu okupio visoke predstavnike političkih partija socijaldemokratske orijentacije na Zapadnom Balkanu i evropske zvaničnike. Domaćin foruma je bio Zoran Zaev, premijer Severne Makedonije.

U delegaciji DS koja je učestvovala na forumu u Skoplju bili su i internacionalna sekretarka Ksenija Marković, portparolka Alisa Kockar, direktor Fonda Ljuba Davidović Borisav Radojković i koordinatorka Centra za edukaciju DS Katarina Ruvidić.

„Iz izveštaja Evropske komisije, Fridom Hausa, Reportera bez granica i ostalih relevantnih međunarodnih organizacija možete da saznate da u Srbiji nema vladavine prava, da se krše ljudske i manjinske slobode, da institucije ne funkcionišu, da nema slobodnih medija, da nema uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora, i da nema nikakvog napretka na putu Srbije ka Evropskoj uniji“, rekla je Rakić na društveno-ekološkom forumu, a prenela Demokratska stranka.

Kako je ona rekla, vlada Srbije mora „što hitnije“ da donese plan kako bi se prešlo na obnovljive izvore energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari