Ramuš Haradinaj: Potrebno više učešća SAD u dijalogu Kosova i Srbije 1foto: Printscreen/YouTube/TV Dukaqjini

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je posle sastanka sa premijerom Aljbinom Kurtijem zatražio veće učešće Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u dijalogu Kosova i Srbije, izvestio je danas Juronjuz Albanija.

Haradinaj je novinarima rekao da je sa Kurtijem razgovarao o sadržaju konačnog sporazuma i da ga je obavestio o stavovima Alijanse o „tom procesu“.

Negirao je bilo kakvu mogućnost da Alijansa za budućnost Kosova pristupi vladajućoj koaliciji, navodi Juronjuz Albanija.

Haradinaj je u razgovoru sa građanima Obilića u petak rekao da je blizu konačni sporazum o međusobnom priznanju Kosova i Srbije, koji otvara put Kosovu da se pridruži NATO i Evropskoj uniji, prenela je Koha ditore saopštenje Alijanse za budućnost Kosova.

On je ocenio da Vlada Kosova u ovoj fazi „mora da bude oprezna“ i da će Alijansa za budućnost Kosova „pomoći u tom procesu tamo gde je potrebno političko jedinstvo“.

Haradinaj je od Kurtija zatražio da sporazum sa Srbijom garantuju SAD i da eventualno bude potpisan u Vašingtonu, prenosi Koha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari