Grupa članova PUPS traži smenu rukovodilaca stranke u Pokrajini i Novom Sadu 1

Grupa članova i predsednici Mesnih odbora PUPS-a u Novom Sadu zatražila je od rukovodstva partije i predsednika Milana Krkobabića da smeni i isključi iz partije rukovodioce stranke u Pokrajini i Novom Sadu.

Grupa od petnaestak članova PUPS-a u pismu Glavnom i Izvršnom odboru, te Pokrajinskom odboru partije, Disciplinskoj komisiji PUPS-a kao i predsedniku  stranke Milanu Krkobabiću zahteva smenu predsednika i sekretara Pokrajinskog odbora PUPS-a Miroslava Španovića i Nade Marković. Istovremeno, zatražena je i smena v.d. predsednika i potpredsednika Gradskog odbora u Novom Sadu Živorada Arsića,  Miodraga Badnjarevića i Marice Matijević.

Potpisnici tog zahteva zameraju pomenutim funkcionerima „kršenje Statuta, zloupotrebu funkcija, nepotizam i loš rad zbog čega u više od 20 opština nema organizovane partijske strukture“. Takođe, prebacuje im se da su doveli do „raskola u Novom Sadu koji će dovesti do gašenja te partijske organizacije“ . U obrazloženju zahteva za smenu navodi se i da su pomenuti funkcioneri „učestvovali u prikrivanju saučestvovanja i prikrivanju saznanja o kriminalnoj prošlosti pojedinih funkcionera partije kao i mnogih drugih nepravilnosti u njihovom radu“.

Zahtev je rukovodstvu upućen još 16. decembra, ali u PUPS-u još uvek nije bilo reakcije, a mogući raskol je držan u tajnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari