Rašković Ivić o odluci Miroslava Aleksića: Napravio je grešku 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je da je odluka Miroslava Aleksića da napusti tu stranku greška, kako je rekla, i što se tiče opozicije i što se tiče gradjana.

Aleksić je ranije danas saopštio da je podneo ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci i najavio formiranje nove stranke i poslaničke grupe u republičkoj, i nove odborničke grupe u beogradskoj skupštini.

Rašković Ivić je za portal Nova.rs povodom odluke Aleksića kazala i da zbog toga (presednik Srbije) Aleksandar Vučić zbog toga može samo da bude zadovoljan.

Rekla je i da su se „neke stvari počele menjati u maju mesecu“, te da, kako je navela, ne zna razlog.

„Da li je to želja za povećanjem koalicionog kapaciteta sa proevropskim strankama, kojima čvrst stav Narodne stranke o Kosovu nije odgovorao, ili je bilo još nekih uticaja, domaćih i stranih“, dodala je ona.

Smatra da njene bivše kolege nisu uradile dobar potez i ističe da opozicione stranke ne treba da se cepaju.

Gradski odbor Narodne stranke Čačka je u saopštenju optužio Aleksića i njegove pristalice da su nameravali da „amaterski pripremljenim pučem“ preuzmu stranku i smene njenog lidera Vuka Jeremića.

„Kako nisu bili sposobni da to organizuju i izvedu, rešili su da sa onim što im je ostalo od sledbenika osnuju svoj pokret, što mi pozdravljamo i želimo da u njemu ostvare sve želje i ambicije“, piše u saopštenju.

Taj odbor je najavio da će nastaviti da sprovodi istu politiku, te dodao da mu „neće nedostajati par članova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari