Reporter Kosseva javlja da je situacija na Severu Kosova mirna, na TV Pink tvrde da je dramatična 1Printskrin Kossev

U vreme kada je na desetine autobusa sa zaposlenim Srbima sa Kosova otišlo na Vučićev miting u Beograd oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost na Severu Kosova.

Nakon što su sirene za vazdušnu opasnost prestale da se oglašavaju, reporter portala Kossev obišao je Kosovsku Mitrovicu.

Osim pojačanog prisustva karabinjera na glavnom Ibarskom mostu i par policijskih vozila koji patroliraju gradom – stanje je mirno.

Istovremeno, ispred zgrade Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, iako su trenutno jaki pljuskovi, i dalje stoji okupljena grupa od oko 30-ak građana.

U pitanju su, kako su nam sami kazali, zaposleni u ovoj instituciji a izašli su nakon što su načuli sirene. Potvrdili su da i oni ne znaju šta se dešava.

Neposredno nakon vesti da je u Zubinom Potoku i Leposaviću, ispred opštinskih zgrada, došlo do okupljanja manje grupe građana, začula se sirena u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Neprestano je zavijala pola sata.

U isto vreme kada su se začule sirene, u pojedinim delovima Kosovske Mitrovice, uključujući i redakciju Kossev, nestala je struja.

Ujedno internet vrlo otežano funkcioniše, kao i telefonske linije.

Niko se od zvaničnika za sada ne oglašava u vezi sa najnovijim dešavanjima na Severu Kosova, javlja Kossev.

Kosovo onlajn javlja da je situacija mirna ali da su građani uznemireni zbog prisustva policije.

U vanrednom programu režimske TV Pink koji se emituje još od sinoć kao podrška okupljanju i Vučićevom mitingu, prikazana je i fotografija pripadnika kosovskih snaga bezbednosti sa amblemom KSB, vojne formacije.

Reporter Kosseva javlja da je situacija na Severu Kosova mirna, na TV Pink tvrde da je dramatična 2
Printskrin TV Pink

Fotografija je iz Leposavića.

Urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić je u programu TV Pink rekao da su građani okupljeni isrepd zgrada svojih opština, u Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili upad Kosovske policije.

On je naveo da je situacija izuzetno dramatična, da su prisutna i vozila Kfora i Euleksa.

Kako javlja izveštač Kosseva sa terena iz Zvečana, grupa zaposlenih koja je od pre podneva bila okupljena ispred zgrade Privremenog organa u Zvečanu razbežala se nakon bacanja najverovatnije suzavca.

Čule su se najmanje tri detonacije, najverovatnije od šok bombi.

Sve vesti u vezi s neredima u Zvečanu pratite u Danasovom BLOGU.

Sve informacije u vezi sa mitingom SNS pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari