RIK proglasio liste za izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Republička izbora komisija (RIK) danas je proglasila izbornu listu „Složno za Bunjevce – doktorka Suzana Kujunžić Ostojić“ za neposredne izbore za članove Nacionog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Na toj listi je 18 kandidata za te izbore, koji će biti organizovani 13. novembra, rečeno je na sednici RIK-a.

RIK je proglasio i izbornu listu „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“ za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine.

RIK je ranije proglasio izbornu listu „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“ za članove Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine.

Proglašena je i izborna lista „Rusinska budućnost“ za članove Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine.

Izborna lista „Bunjevci za Suboticu i svoja prava – Zajedno. Tamara Babić“ za članove Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine takođe je proglašena.

Proglašena je i izborna lista „Mađarska sloga“ za izbore za članove Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

Izborna lista „Zajedno za Vojvodinu – Olena Papuga“ za izbore za članove Nacionaplnog saveta rusinske nacionalne manjine je takođe proglašena.

Proglašena je i izborna lista „Rusini zajedno“ za izbore za članove Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine.

Izborna lista „Svim srcem za Poljake“ za izbore za članove Nacionalnog saveta poljske nacionalne manjine je takođe proglašena.

Proglašena je i izborna lista „Srbija za Rome – zajedno možemo sve“ za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Izborna lista „Srbija za Vlahe – Zajedno možemo sve“ za članove Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine je takođe proglašeno.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić je početkom septembra raspisala za 13. novembar izbore za članove nacionalnih saveta 23 nacionalne manjine.
Ona je kazala da će se 13. novembra, na neposrednim izborima birati članovi saveta 19 nacionalnih manjina, dok će četiri manjine – goranska, makedonska, hrvatska i crnogorska, birati predstavnike putem elektorske skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari