RTV odbacio zahteve "1 od 5 miliona" 1Foto:www.rtv.rs

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu saopštili su danas da Radiotelevizija Vojvodine nije prihvatila nijedan od njihovih zahteva o izveštavanju, a ocenjujući ih kao mešanje i pritisak na uređivačku politiku.

Kako je saopšteno, u dopisu generalnog direktora RTV Miodraga Koprivice navodi se da ta javna medijska ustanova prati proteste „1 od 5 miliona“ na svim svojim medijskim platformama, a da postavljeni i obrazloženi zahtevi predstavljaju „mešanje i pritisak na uređivačku politiku kuće i svakog urednika ponaosob“.

Za čelnike RTV, kako navode organizatori protesta, ispunjavanje zahteva o trajanju priloga o tim događajima, predstavljalo bi „kršenje zakona i kodeksa novinara“.

Zahtev da se učesnicima protesta obezbedi pet minuta u televizijskom dnevniku RTV u 17 časova, kako bi sami neposredno objasnili zašto protestuju i šta traže, te da se informacija o tome prenese i u svim ostalim programima javnog medijskog servisa, u RTV su ocenili kao pokušaj cenzure programa, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari