Šaip Kamberi se sastao sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bisljimijem 1foto: Facebook/Shaip Kamberi

Poslanik albanske manjine u Skupštini Srbije Šaimp Kamberi sastao se danas sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Besljimijem i ministarkom prosvete Arberijom Nagavci i razgovarao o angažovanju Kosova tokom dijaloga za više prava za Albance.

– Razgovarali smo o opštim političkim trendovima u Preševskoj dolini i regionu, potrebi većeg prisustva Republike Kosovo u Preševskoj dolini sa konkretnim projektima, potrebama građana Doline na Kosovu, a posebno za većim zalaganje za uključivanje prava Albanaca u dijalog sa Srbijom primenom principa reciprociteta, rekao je Kamberi, a prenela Koha Ditore.

Bisljimi i Nagavci su u poseti opštinama u pčinjskom i jablaničkom okrugu – Medveđa, Bujanovac i Preševo, a pre sastanka sa Kamberijem i čelnicima ovih opština njih je u Bujanovci dočekao Nacionalni savet Albanaca.

Zvaničnici Prištine neće se sastati sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem, koji je revoltiran zbog politike Kurtijevog pokreta Samoopredeljenje i, kako smatra, neadekvatnog odnosa prema ovim opštinama.

Za vreme posete ministara u kosovskoj vladi, premijerka Srbije nalazi se u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, tokom koje je poručila da Srbija želi mir i stabilnost, ali i da će se „tim Aleksandra Vučića“ boriti za srpski narod na KiM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari