Samofalov: Izborna skupština početkom februara 1

Ujedinjenje Socijaldemokratske stranke, Borisa Tadića i pokreta Demokrate Srbije koje je bilo zakazano za sutra u Narodnom pozorištu u Nišu odoženo je. “Izborna skupština odložena je za početak februara zbog ogromnog porasta broja zaraženih korona virusom”, kaže za Danas Konstantin Samofalov, generalni sekretar SDS.

Do ujednjenja bi moglo da dođe 5. februara, ali kako kažu izvori Danasa ni taj datum se ne može uzeti zdravo za gotovo, zbog epidemiološke situacije.

“ Ujednjenjenje će se dogoditi uskoro, ali sve je skopčano sa korona virusom. Narednih dana bi trebalo dabude održana konferencija za medije na kojoj će biti izneto više detalja“, objašnjava Nada Kolundžija iz Demokrata Srbije ne želeći da potvrdi, ali ni demantuje da li je ona jedan od kandidata za potpredsednika te nove ujedinjene stranke.

Dragoslav Šumarac, funkcioner Demokrata Srbije kaže da je uglavnom poznata vladajuća struktura te nove stranke. Da je nesporo da će Boris Tadić biti novi predsednik, a načelni je dogovor da u ime SDS potpredsednici stranke budu Goran Bogdanović, Goran Radosavljević, Mikica Stanković, dok bi potpredsednici stranke u ime Demokrata Srbije bili- Nada Kolundžija, Vojisav Jankvić i general Petar Radojičić. Vida Ognjenović mogla da postane predsednik etičkog komiteta nove stranke. Šumarac kaže i da će Demokrate Srbije predložiti više kandidata za članove predsedništva, a da će direktor stranke biti kadar iz SDS Zdravko Sranković. Branislav Lečić, bovši predsednik Demokrata Srbije neće biti član te nove priče koja će nastati ujedi jenjem SDS i Demokarata Srbije, ističu izvori Danasa.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije Boris Tadić u jednom od prazničnih intervjua najavio je da će tokom januara doći do ujedinjenja SDS i Demokrata Srbije, stranke koja je nastala cepanjem Demokratske stranke. Najavio je da će SDS tim ujedinjenjem „okupiti istinske borce protiv režima koji znaju kako se pobeđuje“.

„Verujem da tek nakon ovog ujedinjenja kreće istinska opoziciona borba u Srbiji, vrednosno i politički srodnih opcija sa jasnim političkim ciljem i programom. To je konačno oživljavanje izvorne misije Demokratske stranke koja je mnogo više od njenog formalnog imena“, ocenio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari