Samofalov: Pozivam lidere SZS da nas podrže 1

Da naša lista, koja će biti jedina opoziciona lista na izborima na Vračaru, nije predala potpise, SNS bi imala unapred dobijene izbore.

Mi smo prvu pobedu već obezbedili juče – poručio je za Danas Konstantin Samofalov, prvi na zajedničkoj listi  „Oslobodimo Vračar“ PSG-a, SDS-a i Nove stranke za izbore na toj gradskoj opštini, nakon što je juče u popodnevnim časovima opštinska izborna komisija proglasila njihovu listu.

Na izbore će izaći pod rednim brojem sedam, a Samofalov je za naš list rekao da je veoma zadovoljan, uzevši u obzir vrlo kratak rok koji su imali da prikupe potpise.

– Na neki način smo ušli u skupljanje potpisa prekasno, pokušavajući do poslednjeg trenutka da ubedimo kolege iz bojkot opozicije da na lokalu uđemo u izbornu trku i da pokušamo da osvojimo prostor slobode centimetar po centimetar gde god je to moguće – naveo je Samofalov.

On je pomenuo i opstrukcije koje je, prema njegovim tvrdnjama, vršila „Vesićeva opštinska uprava“.

Samofalov je objasnio da su im u subotu, koja je udarni dan za skupljanje potpisa na Kalenić pijaci, uskraćeni opštinski overitelji, pod izgovorom da je opštinski sistem „pukao“.

Upitan kakav rezultat očekuje, on je odgovorio da očekuje pobedu jer je, prema njegovim rečima, Vračar zbog svoje simbolike i demokratskog opredeljenja njegovih građana, mesto na kome je sasvim realno da opozicija očekuje pobedu.

– Mislim da će rezultat na Vračaru biti ogromno iznenađenje za sve one koji su nas već otpisali. Pozivam sve Vračarce da nas podrže. Pozivam i moje komšije koji su predstavnici drugih opozicionih stranaka, iako su u republičkom bojkotu poput SDS, da podrže našu listu na lokalnim izborima. Pre svega mislim na lidere Saveza za Srbiju koji su moje vračarske komšije Dragana Đilasa, Zorana Lutovca, Vuka Jeremića i Nikolu Jovanovića – naglasio je Samofalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari