DEJAN BULATOVIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Poslanik u Skupštini Srbije Dejan Bulatović saopštio je da novoosnovani Savez socijaldemokrata čiji je predsednik, otvoreno podržava predlog ministra privrede Radeta Baste da se vlada hitno izjasni o pitanju uvođenja sankcija Rusiji.

Bulatović, koji je samostalni poslanik, smatra izuzetno važnim što inicijativa o uvođenju sankcija Rusiji dolazi od ministra Baste, jer je to, kako je ocenio, jasan pokazatelj i signal da rukovodstvo Srbije prepoznaje važnost potvrđivanja jasnog kursa Srbije ka Evropi.

„Put Srbije ka Evropskoj Uniji, pogotovo ako uzmemo u obzir izazove i probleme sa kojima se naša zemlja suočava, mora ostati apsolutni prioritet Vlade Srbije. Evropski pravac ne sme imati alternativu, pogotovo ne u jeku ekonomskih, političkih, pa i ratnih izazova sa kojima se svet suočava, a Srbija oseća posledice“, naveo je Bulatović.

Ministar privrede Rade Basta zatražio je danas u objavi na Instagramu da se ministri u Vladi Srbije izjasne o uvođenju sankcija Rusiji budući da predsednik Srbije Aleksandar Vučić trpi zbog toga veliki pritisak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari