Sanda Rašković Ivić: Ne bi me začudilo da Vučić na proleće formira koncentracionu vladu 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da nju ne bi iznenadilo da „na proleće krene formiranje koncetracione vlade za koju se mnogi već preporučuju“, saopštila je Narodna stranka.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o sankcijama ne želi da donese sam, jer želi da podeli odgovornost. Slično kao s Kosovom“, rekla je Sanda Rašković Ivić za list „Nova“.

Sanda Rašković Ivić je podsetila da je Narodna stranka tražila posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji da bi se ustanovila platforma za pregovore i utemeljio pregovarački okvir.

„Naše prvo pitanje Vučiću će biti po kojoj to platformi on pregovara o najznačajnijem državnom i političkom pitanju za Srbiju“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Na pitanje da li veruje da mogu da izbiju oružani sukobi, potpredsednica Narodne stranke je odgovorila da su pritisci na Srbe na Kosovu i Metohiji veliki, ali da su jedno pritisci, čak i povremeni incidenti, a drugo je sukob.

„Sukoba neće biti ako se ne budemo ’upecali’ na provokacije s albanske strane. Albancima je njihov imidž žrtve koji su izgradili devedesetih prilično izbledeo i dobro bi im došlo da se prikažu kao žrtva srpske agresije. Zato bi se trebalo uzvisiti na takve provokacije“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Upitana šta kvalifikuje Miloša Vučevića i Anu Brnabić za funkciju predsednika Vlade Srbije, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da je „oboma poslušnost ključna kvalifikacija“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari