Sanda Rašković Ivić: Vučić prevario i poslanike i građane 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je da je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prevario i građane i narodne poslanike kada je pristao na evropski predlog za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, zato što taj papir u svakom članu predstavlja Kosovo kao državu.

Rašković Ivić je za list Nova rekla da joj prihvatanje takvog sporazuma izgleda kao „ruganje zdravom razumu“ odnosno kao da „Vučić vuče za nos celu Srbiju“.

„Govori se da će Srbija priznati sva dokumenta, od diploma, što pozdravljam, do pasoša, što nikako ne pozdravljam. Jer pasoš je prerogativ, odnosno simbol države“, rekla je Rašković Ivić.

Kada je reč o ulasku u međunarodne institucije, dodala je da „Kosovo svakako neće stremiti da uđe u Međunarodno ribolovačko društvo, već u Ujedinjene nacije“.

„Kada prihvatite kao šef države jedan papir kao celinu, implementacija podrazumeva sprovođenje onoga što piše. To nije švedski sto“, istakla je potpredsednica narodne stranke i navela da je sve što je Vučić prihvatio „neka vrsta državnog udara“.

Rašković Ivić je dodala da je 27. februar kada je prihvaćen predlog, vododelnica u srpskoj istoriji.

„Do sad nam je Kosovo otimano, a sad ga Srbi daju sami“, navela je Sanda Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari