Sandra Božić (SNS) odgovorila da li SNS preti kada kaže da "obuzdava svoje članstvo" da ne odgovori na uvrede i nasilje opozicije 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Narodna poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić kritikovala je danas opozicione poslanike jer na sednici o izboru Ane Brnabić za predsednicu parlamenta nisu pričali o godišnjici pogroma nad Srbima sa Kosova i Metohije.

Božić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije iznela niz kritika na račun lidera stranke Srbija centar Zdravka Ponoša, od tvrdnje da je priznao Kosovo, da je uništio vojsku, da je kao načelnik Generalštaba „nosio burek Vuku Jeremiću“ i da je „NATO general“.

„Onog Oskara kojeg su juče pokazivali im je, verujem, Dragan Đilas dodelio nekome za izdaju, nekome za lopovluk. A jučerašnja sednica protekla je u najboljem redu“, rekla je Božić i dodala da o Brnabić juče nisu čuli ništa novo.

Božić je na konferenciji za novinare čitala depeše Vikiliksa koje je juče čitao i Milenko Jovanov i u kojima se navodno Zdravko Ponoš optužuje da radi na učlanjenju Srbije u NATO, prenosi FoNet.

Poslanica SNS je, na pitanje Danasa da li su navodi da njena stranka obuzdava svoje članstvo da ne odgovori na nasilje i uvrede zapravo pretnja opoziciji, odgovorila da je to pitanje, tako formulisano, nije na mestu.

„Obradovala sam se što ovo pitanje postavljate upravo vi, stoji jedan logičan sled pitanja, ali izgleda da ne stoji. Kada vam neko napada aktiviste i koji smo mogli videti i na Zvezdari i Kikindi gde su se i vrata aktivista obeležavala i gde su ih pratili. Rekli smo juče da je to jedna neonacistička filozofija koja promanja glavu u srpskoj političkoj javnosti i da je to nedopustivo. Molili smo državne organe da reaguju i zaštite građane Srbije, moram da Vas podsetim, možda se to Vama neće svideti, ali i aktivisti SNS su građani Republike Srbije“, rekla je.

Odgovorila je i da bi aktivisti SNS trebalo da se osećaju bezbedno, isto onako „kako se osećaju vaši aktivisti“.

Na opasku novinara „ko su naši aktivisti“ rekla je da joj „nekada teško da razlikuje vas (novinare, prim. nov) i aktiviste opozicije“.

„Suštinski kada god vaši aktivisti dođu na moja vrata i vrata moje majke, vaspitavam i svoju decu tako, da otvore i odgovore na sva njihova pitanja jer mislim da se tako gradi dijalog u društvu i da su to osnovni postulati demokratije. Možda roditelj to u vaspitanju propusti, ali nekako se sa tim rodite. Što kažu patriotizmu i toj vrsti vaspitanja vas baba nauči. Pitanje na taj način formulisano nije na mesto i ovo što se dešavalo prema aktivistima i nasilje koje je izraženo je ogoljeno nasilje od strane Dragana Đilasa, Marinike Tepić, Zdravka Ponoša, da ne spominjem Jovanovića Ćutu, to bi bilo previše“, rekla je ona.

Božić je rekla da je SNS uvek spremna na dijalog i da je njihova ruka uvek pružena, ali da neke činjenice stoje i da ne može da neke stvari ne nazove pravim imenom.

„Ne bih rekla da postoji ta želja za dijalog. Volela bih da sednemo i razgovaramo o unapređenju izbornih uslova“, navela je ona.

Brnabić je obavila konsultacije sa predstavnicima ODIHR-a, a namera SNS je jasna i niz desetina zahteva ODIHR-a je ispunjeno i sve što u ovom roku može biti, biće ispunjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari