Šapić: Onaj protiv koga Nataša Kandić podnese krivičnu prijavu treba da bude slavljen u srpskom narodu 1BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić za skupštinskom govornicom rekao je da svako protiv koga Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo podnesu krivičnu prijavu, taj treba da bude slavljen u srpskom narodu, odgovarajući na navode koalicije „Moramo“ da je protiv novoizabranog gradskog većnika generala Svetozara Andrića podneta krivična prijava.

Izbor Andrića kritikovali su odbornici „Moramo“ koji su problematizovali njegovu biografiju, kao i to što je protiv njega podneta krivična prijava.

– Čuo sam da kažu da se spominje krivična prijava. A ko je podneo krivičnu prijavu? Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić. Onaj protiv koga Fond za humanitarno pravo podnese prijavu treba da bude slavljen u srpskom narodu. Nataša Kandić od koje nikada ništa lepo nisam čuo da je rekla o srpskom narodu i državi u kojoj živi. Nataša Kandić koja optužuje srpski narod za genocid, rekao je Šapić, dodavši da Kandić smatra da su Srbi apsolutno krivi za sve u ratovima devedesetih godina.

On je odgovorio Dobrici Veselinoviću, šefu odbnorničke grupe „Za dobar grad – Moramo“, koji je problematizovao Andrićevu biografiju, rekavši da je biografija ovog generala značajnija i veća od Veselinovićeve.

Nakon toga mu je Veselinović rekao da ne prikazuje biografiju parcijalno kako bi medijski profitirao, a opoziciju predstavio neozbiljnom.

Protiv Svetozara Andrića se vodi krivični postupak pokrenut 2019. godine od strane Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije, nakon što je 2018. prijavu podneo pomenuti Fond za humanitarno pravo.

Andrić je te 2018. obavljao funkciju zamenika predsednika Opštine Novi Beograd – Aleksandra Šapića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari