Poznata imena novih direktora javnih preduzeća, među njima i Andreja Mladenović 1(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Odbornici u Skupštini grada izglasali su nove direktore javnih preduzeća, a među imenima onima koji će se naći na mestu, mahom vršioca dužnosti direktora, je i naprednjak Andreja Mladenović.

Oni su birani skraćenim postupkom, što je izazvalo negodovanje opozicionih odbornika, koji su tražili raspravu po ovoj tački.

Radiša Momčilović je razrešen sa mesta direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“, a imenovan je dosadašnji pomoćnih direktora za prigradski saobraćaj SP Lasta Zoran Šarac.

Andreja Mladenović imenovan je na mesto direktora Javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu.

Ostavku na tu poziciju je podneo Stanko Kantar.

Dužnosti se sa mesta v.d. direktora Apoteka Beograd razrešava Jasminka Bjeletić, a predlog za novog direktora je ekonomista Dragan Todorović.

Silvia Alavanja, naći će se na mestu v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rat, a na mesto direktora ustanove „Prihvatilište za stara i odrasla lica“ imenuje se Nevenka Niki Simatković.

Ostavku na mesto v.d. direktora JP „Putevi Beograda“ podneo je Dragan Đorđević, a na tu poziciju predlog je da se imenuje Aleksandar Milentijević, a na poziciju v.d. direktora „Beogradskog vodovoda i kanalizacija“ imenovan je Radomir Vujadin.

I JP „Beograd put“ dobilo je novog direktora, doduše u v.d. statusu – Vuka Jankovića, direktora firme BEO PLAN. Sa te funckije je razrešen Ivan Tejić.

Za direktora JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ imenovan je Milan Vujić, u čijoj biografiji stoje i pozicije Privrednoj komori Srbije i Ministarstva privrede i kancelarije za KiM.

Vršilac dužnosti direktora „Infostan tehnologije“ nakon ostavke direktora Gorana Dmitrovića, imenovan je Aleksandar Kemiveš, koji je trenutno i na pozicijama u Privrednoj komori Srbije, Razvojnoj agenciji RAS i Programu UN u Srbiji.

Radiša Momčilović je razrešen sa mesta direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“, a imenovan je dosadašnji pomoćnih direktora za prigradski saobraćaj SP Lasta Zoran Šarac.

Razrešen je dužnosti i direktor JP „Gradsko stambeno“ Petar Andrijašević, koji je podneo ostavku, a imenovan je master ekonomista Aleksandar Jakšić.

Nakon isteka mandata v.d. direktorke Urbanističkog zavoda Beograd JUP Vesne Tahov, imenovan je na ovo mesto Nikola Mijatović koji je trenutno i na poziciji u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove u Gradskoj upravo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari