Šapić opoziciji: Namerno vam nismo dali imena kandidata ranije 1(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Gradonačelnik Aleksandar Šapić odgovorio je na opasku opozicije da kandidati na različite funkcije nisu ranije poznati, i kazao da se to radi kako bi se oni „zaštitili“ od medija koji bi ih „ocrnili“ pre nego i stupe na funkciju. On je kazao da „neće da dozvoli“ da ih pojedini mediji „kaljaju“ kao što su se njemu „smejali“ zbog znakova koje je postavljao nakon poplava u Beogradu.

– Da vam ne dajemo meso da kroz svoje medije provlačite naše ljude, nemojte da imate dileme, namerno smo to uradili, nije bilo slučajno. Zato vam nismo dali imena kandidata i zato smo po skraćenom postupku odlučili o tome. Ali vas ništa ne interesuje, mi moramo da se branimo od vašeg politikantstva. Niste spremni ni jedan predlog da podržite, samo vam je važno da svaki sekund iskoristite na ovoj govornici, obratio se gradonačelnik opoziciji, i napomenuo da je poslovnik koji to predviđa „Alimpijevićev„ poslovnik.

Replicirao je Dobrica Veselinović iz NdmBgd.

– Vi polažete račune građanima, ne smete ništa da tajite, nema toga da namerno ne dajete imena, građani vas plaćaju da sve o tome znaju. Kažete da budžet nije bio dobar, vaši poslanici su bili tu, nisu rekli ništa, a ponašate se kao da nisu glasali za njeg. Takođe, ništa nam niste dali osim toga da se infrastruktura priprema za zimu, a kakve pripreme su u pitanju, mi nemamo, rekao je Veselinović.

Šapić je kazao da se trenutno radi na rebalansu budžeta kako bi se pripremili za zimu.

– Ne možemo da utičemo na nabavku energenata jer je to državna stvar, ali treba da komunalnu infrastrukturu pripremimo. U septembru će rebalanom sredstva biti opredeljena namenski za to, jer smo imali vrlo malo vremena.

Mila Popović SSP kazala je da je kršenje poslovnika to što nije u materijalu dostavljen potpun materijal o kom se odlučuje, kao ni sve o kandidatima koji se predlažu.

– Ako ti ljudi treba da se uhvate u koštac sa ozbiljnim problemima, da li je moguće da se plaše izveštavanja objektivnih medija, upitala je Popović.

– Nije mi jasna ova rasprava, očekivala sam da ćemo dobiti plan stabilizacije preduzeća u Beogradu, nismo čuli ništa o tome, rekla je Popović.

Marina Lipovac Tanasković podsetila je da GSP ima konstantne gubitke, 1,2 milijarde dinara u 2021, a gubici su smanjen zbog dotacija grada u odnosu na prethodnu godinu.. S druge strane privatne firme kojima je dat deo linija, imaju godišnje sedam miliona dinara. Da li to znači da ti privatnici znaju da naprave novac, a GSP ne zna da zaradi.

– Znamo da je GSP rak rana Beograda, ali niste nam rekli šta opredeljuje novog kandidata, Zorana Šarca, za mesto direktora. Protiv njega postoji krivična prijava, a dolazi iz Laste, a znate u kakvom je stanju Lasta. Takođe, trebalo bi da kada jedan direktor ode iz preduzeća postoji neki izveštaj o ostavljenom stanju, pa bi prrotiv njega mogla da se podnese i prijava ukoliko je bilo nelegalnog poslovanja, rekao je Aleksandar Stevanović (Moramo).

Odbornici opozicije podsetili su i na nabavku JKP Gradske čistoće tablet računara od 32.000 evra, kao i na još neke sporne javne nabavke i tendere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari