Šapić: Pitanje energenata rešavaće se na nacionalnom nivou ali Beograd mora da ima sistem da odgovori 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kazao je da će se pitanje energenata rešavati na nacionalnom nivou ali da grad mora da ima spreman sistem, da uradi sve da se kriza što manje oseti.

Šapić je za današnji list „Kurir“ kazao da je najvažnije da Gradska uprava uradi sve kako bi građani krizu što manje osetili.

„To ne znači da nećemo raditi i druge važne stvari u gradu, ali ovo će biti prioritet“, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, gradnja metroa u glavnom gradu nije samo beogradski već i državni projekat i izrazio nadu da kriza uzrokovana ratom u Ukrajini neće usporiti gradnju metroa.

„Metro nije samo gradski projekat već i državni. Projekat od nacionalnog značaja u koji svi moramo da budemo uključeni, od predsednika države do lokalne samouprave“, ocenio je Šapić.

On je dodao da će najvažniji infrastrukturni projekti u Beogradu, pored metroa, biti obilaznica oko Beograda, izgradnja kanalizacione mreže, tunela, mostova i parkova, sportskih terena i novih bulevara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.