Saracin za RTK: U Briselu se radi dobar posao 1Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin (Sarrazin) je večeras izjavio da se u Briselu, u dijalogu Kosova i Srbije, radi dobar posao po pitanju dinara.

„Očekujemo da obe strane u petak podnesu Briselu svoje predloge za rešavanje pitanja dinara, kako bi ljudi mogli da deluju na terenu“, izjavio je Saracin za RTK.

Očekujemo kako je kazao, „da obe strane rade na implementaciji Ohridskog sporazuma, da daju kredibilitet ovom putu ka rešenjima u okviru dijaloga“.

Nemački emisar nije želeo da komentariše izjave američkog izaslanika za razočaranje ne samo Vašingtona, već i Pariza, Berlina i Rima, vladom Kosova.

On je, govoreći o značaju Berlinskog procesa, rekao da očekuje da šest zemalja regiona, kao i vlada Kosova budu konstruktivni i produktivni u okviru Berlinskog procesa.

Kazao je i da „Berlinski proces zahteva angažovanje svih strana“.

„Za Vladu Kosova važna je regionalna saradnja i nadam se da ćemo zajedno sa Srbijom i Kosovom i drugima postići pozitivne pomake u ovom formatu“, rekao je on.

Kako je kazao, Kosovo je za Nemačku veoma važan ekonomski partner.

„Želimo da spojimo svih šest zemalja Zapadnog Balkana kako bismo imali ekonomiju, mobilnost u regionu i to je važno za sve građane ovih zemalja“, rekao je Saracin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari