Saša Janković: Jedini dug i obavezu imam prema istini i zemlji 1Foto: FoNet/ Marija Djokovic

Bivši Zaštitnik građana i predsednički kandidat Saša Janković izjavio je danas FoNetu da jedini dug i obavezu ima prema istini i zemlji, a ne prema režimu ili opoziciji, ističući da ga je dobro razumeo svako ko je čuo njegov intervju za podkast portala Nova.rs, koji je izazvao brojna reagovanja u javnosti.

Janković ukazuje da ga je, nekoliko minuta posle intervjua, Dragan J. Vučićević javno pozvao da kaže koji mu je ambasador to rekao, a onda je Aleksandar Vučić počeo da tumači njegov intervju.

Nisam hteo da odgovaram na to i da im dajem na značaju. Nažalost, danas su Srđan Škoro i Dragan Đilas uradili istu stvar – zahtevaju da kažem o kojem se ambasadoru radi i tumače da će, ako ti ne uradim, značiti da podržavam Vučića, ukazao je Janković.

On razume da ljudi koji se bave politikom imaju legitimne interese, ali podseća da je izašao iz politike i napominje da ne namerava da se vraća.

Nemam bilo kakav dug ili obavezu prema režimu, niti opoziciji, objasnio je Janković i naglasio da jedinu obavezu ima prema istini i zemlji.

Nisam rekao da je ambasador rekao to o čemu me pitaju, a kako znaju da je u pitanju ambasador – to je pitanje za njih, poručio je Janković.

On smatra da političari ne treba građanima da tumače izjave, taj intervju postoji i u njemu su odgovori na pitanja na srpskom jeziku.

Pustite taj intervju, ja sam govorio o svojim ljudskim iskustvima u politici. Ko god da ga je čuo, nije me pogrešno razumeo, uveren je Janković.

Upitan o trenutku u kojem je dao takvu izjavu, on je odgovorio da je intervju snimljen ranije, a da je sada emitovan.

Ponavljam, nemam nikakvu nameru da se uključim u politiku i jedina moja obaveza je prema istini i Srbiji. Razumem da Vučić i Vučićević to rade, a na moju žalost i opozicija, ali stvarno nemam potrebu da se pravdam, zaključio je Janković.

U razgovoru sa podkast portala Nova.rs, Janković je rekao: „Politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji… Svi su mi govorili isto. Ti i Vučić ste isto godište, čak se i poznajete, on tebe poštuje, treba da budeš super sa njim, pa da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast“.

„Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje. Treba da sedim sa nekim i da pletem zaveru kako da postanem kalif umesto kalifa? To je ružno. Dešavalo mi se i da čujem: ‘Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u? U slučaju da Vučiću otkaže srce… Šta na to čovek može da odgovori? Hajde da se pravimo da to nisam čuo, jer ako prihvatim da sam čuo to što ste rekli nikad više ne možemo da pričamo“, rekao je tada Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari