Savo Manojlović: Dva rešenja opozicije za izbornu krađu 1foto FoNet Zoran Mrđa

Direktor za kampanje pokreta Kreni-Promeni izašao je sa stavom ovog pokreta u vezi protesta i blokada u vezi izborne krađe, nudeći dva moguća rešenja.

“Ovih dana dobijamo veliki broj pitanja o narednim koracima za izlazak iz trenutnog stanja. Na osnovu izveštaja baziranog na posmatranju i dokazima 233 akreditovana posmatrača Kreni-Promeni, kao i izveštaju Crte i kontrolora jasno je da smo imali izbornu krađu. Podržavamo svaku vrstu borbe za rešavanje ovog problema. Izbor narednog koraka je na opoziciji, jer su oni bili učesnici i imali liste kandidata na ovim izborima”, istakao je Manojlović.

On je dodao da opozicija ima dva moguća puta izlaska iz krize.

„Prvi je nepriznavanje izbora koje podrazumeva odbijanje svih mandata i ulazak u totalnu vaninstitucionalnu borbu kroz proteste, blokade, štrajkove. Drugi je ulazak u institucije i pokušaj popravke anomalija iznutra, pravnim putem uz jačanje svoje strukture. Najgore je ići između ova dva puta i drobiti snagu na ulici, a onda uzeti mandate i dati legitimitet izborima“, naveo je Manojlović.

On je naglasio je najbolji trenutak da izađe sa jasnim stavom opozicija imala sat vremena nakon zatvaranja izbora, a da je drugi najbolji trenutak – sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari