Savo Manojlović: Nisam se predomislio oko ulaska u politiku 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Direktor kampanja pokreta „Kreni-promeni“ Savo Manojlović izjavio je u Danu uživo da se nije predomislio u vezi sa ulaskom u politiku, kao i da će, kada bude želeo bilo šta da objavi u vezi sa političkom kandidaturom, izaći s time.

„Želim da se zahvalim svima koji pitaju, osećam to kao neku vrstu priznanja za mene i ljude koji su radili sa mnom iz Kreni-Promeni“, kazao je on.

Povodom današnjeg početka suđenja zbog organizovanih protesta i blokada ispred Palate Srbije 15. februara, čiji je povod bilo protivljenje eksploataciji litijuma i bora na teritoriji Srbije, on je rekao da je „kao svaki odgovorni građanin otišao u sud“.

„Poštujem institucije Republike Srbije, predstavio sam se, međutim, imam pravo kao bilo koji okrivljeni na javno suđenje, postoje određeni razlozi kada se javnost može isključiti, nijedan ne može biti primenjen na moj slučaj“, kazao je on.

Istakao je i da ima pravo na član 32 Ustava.

„Mediji su ušli, ali nije omogućeno snimanje. Sudija je rekla da može da se fotografiše, ali da ne može da se snima“, opisao je.

Kako je dodao, uvek će se zalagati da svi imaju pravično suđenje.

Suđenje, kako je rekao, nije ni počelo, a „neće učestvovati, ako sud ponovo odluči da ne dozvoli da javnost učestvuje“.

„Ne verujem u kršenje Ustava, kao neko ko je doktorirao iz Ustavnog prava, smatram da bih bio licemer da dozvolim da se meni ta prava krše“, naveo je.

Kako je rekao, neki članovi vladajuće stranke su potpisali peticiju za zabranu iskopavanja bora i litijuma, a neki su učestvovali i u protestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari