Savo Manojlović: Sakupljanje potpisa za narodnu inicijativu počinjemo od 20. januara 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu kojojm bi se onemogućila eksploatacija litijuma počećemo od 20. januara nakon što se okonča referendumska kampanja, kaže za Danas Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni-promeni.

Kako je naveo, cilj je da do početka februara inicijativu bude predata kako bi parlament mogao da se izjasni pre najavljenog raspuštanja i izbora.

Prema njegovim rečima, Kreni-promeni je odabrao da, posle povlačenja dva sporna zakona, ide na narodnu inicijativu, odabere utemeljen zahtev a onda vrši pritisak.

Kako je naveo do sada se prijavilo 3.000 volontera za prikupljanje podrške građana.

Za inicijativu je potrebno sakupiti najmanje 30.000 potpisa.

Upitan hoće li prihvatiti pomoć političkih partija u tom poslu, ukoliko one pokažu interesivanje, on kaže da je opozicija dobrodošla kao i svi građani bez stranačkih obrležja, bez obzira na političko, versko ili vakcinalano opredeljenje.

Do objavljivanja ovog teksta nijedan predstavnik opozicionih partija koje smo pitali da li su spremni da pomognu u prikupljanu potpisa nije odgovorio.

A povodom podrške koju je dobio od Saveza 90/Zelenih Srbije koji su istakli da podržavaju sve afirmativne aktivnosti i proteste inicijative “Kreni-Promeni”, i da je sada vreme da svi stanu uz Savu Manojlovića i budu dosledni do ispunjenja zahteva, on kaže da je ovoj borbi najbitnije podržati konkretne akcije, a ne njega kao Savu Manojlovića, te da je pogrešno stvarati novi kult ličnosti.

– Ne znam iskreno ko tačno stoji iza njih. Mislim da je u ovoj borbi najbitnije podržati konkretne akcije, a ne mene kao Savu Manojlovića. Pogrešno je sada stvarati neki novi kult ličnosti. Poruka koju želim da pošaljem je da jedan čovek ne može napraviti promenu, već da to možemo učiniti samo svi mi zajedno organizovani oko smislene i konkretne strategije – naveo je Manojlović za naš list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari