SDA Sandžaka podržala inicijativu ProGlasa za slobodne izbore 1Foto: SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka uputila je pismo podrške inicijativi ProGlas za slobodne i poštene izbore, u kome se navodi da se od vlasti zahteva sprovođenje preporuka misije ODIHR ključnih za održavanje fer i slobodnih izbora, revizija postojećeg i sastavljanje tačnog biračkog spiska, kao i kontrolu biračkog spiska do izbornog dana.

Između ostalog u pismu se navodi da ta stranka zahteva od RTS-a, kao javnog medijskog servisa, „da u skladu sa svojim zakonskim obavezama blagovremeno, potpuno i istinito informiše građane o lokalnim i gradskim izborima kao i da svi učesnici u izbornoj trci budu ravnopravno zastupljeni u programu“.

SDA Sandžaka traži i da ponovljeni izbori za Beograd budu održani u roku koji omogućava da budu sprovedene mere za unapređenje izbornih uslova, a da svi preostali lokalni izbori u opštinama i gradovima gde nisu bili održani u decembru 2023. godine, budu održani u istom danu kada i beogradski.

„Ne odustajemo od zahteva da se ustanovi pravna i politička odgovornost za izborne neregularnosti i pozivamo sve političke organizacije koje žele da doprinesu stvaranju uslova za slobodne i poštene izbore da pristupe ovom dogovoru“, navodi SDA Sandžaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari