SDP poziva sve liste na razgovore o formiranju vlasti u Novom Pazaru 1foto (SDP) : Fahrudin Đekič.

Fahrudin Đekić, član Predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP), na donašnjoj konferenciji za novinare, rekao je da ta partija ima dogovor sa listom „Novi Pazar ne sme da stane“ o formiranju lokalne vlasti u Novom Pazaru, ali su pozvane i ostale liste da razgovaraju o formiranju šire koalicije.

– Sa dosadašnjim partnerima, SNS i SPS, već sledeće nedelje možemo da održimo konstitutivnu sednicu Skupštine grada, ali to će da sačeka zbog razgovora sa drugim izbornim listama. Formirali smo pregovarački tim. Nećemo moliti nikoga, jer mi imamo većinu, ali smatramo da bi to bilo dobro i da bi građani to pozdravili – pojasnio je Đekić.

Naglasio je da će u toku tih razgovora biti reči „o prekomponovanju većine u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV)“.

-Na izborima za BNV, SDP je dobila najveći broj glasova i ima najveći bošnjački izborni legitimitet i smatramo da treba da učestvujemo u rukovođenju BNV – istakao je Đekić.

Rekao je da nije uslov da Stranka pravde i pomoirenja (SPP) i SDA Sandžaka raskinu svoju koaliciju u nacionalnom savetu, već da se razgovara kako će ubudiće funkcionisati BNV, jer „vidimo da tamo ne funkcioniše sve kako treba“.

Đekiž je, za naredni period, najavio veliku kadrovsku čistku, od gradske uprave do javnih preduzeća i ustanova čiji je grad osnivač.

-Oko 70 odsto ljudikoji su do sada bili na pozicijama u ime SDP, to dalje neće biti. Na njihova mesta doći će novi ljudi, čime ćemo unaprediti funkcionisanje gradske vlasti i javnih preduzeća i ustanova – rekao je Đekić i dodao da će doći i do kadrovskih promena i u samoj stranci.

SDP je na vlasti u Novom Pazaru od 2008.godine, kada je smenjena osmogodišnja vladavina SDA Sandžaka.

Na poslednjim lokalnim izborima, u decembru, partija čiji osnivač je Rasim Ljajić, osvojila je 19 odborničkih manadata.

Njeni koalicioni partneri, iz prethodnih mandata, SNS – SPS, u novom sazivu lokalnog parlamenta imaju 5 odbornika.

Zajedno imaju tanku većinu 24 odbornika, od 47 koliko ima novopazarska skupština.

U opoziciji su SPP sa 12 odbornika, SDA Sandžaka sa 10 i jednoh odbornika imaće Građanski pokret Sandžaka (GPS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari