SDS: Hitna istraga i smena direktora policije zbog monstruoznog prebijanja mladića u Novom Sadu 1Foto: Arhiva

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je da zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) hitno iznese u javnost sve detalje u vezi sa prebijanjem mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu i traži da direktor policije Vladimir Rebić podnese ostavku.

Ta stranka zahteva i sankcionisanje svih koji su učestvovali u „očiglednom kriminalnom zataškavanju ovog događaja“ i u neprijavljivanju krivičnog dela.

„Snimak koji je objavio Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta, nažalost najbolje pokazuje stanje u našem društvu i državi. Od zverskog nasilja, koje je posledica višegodišnjeg generisanja agresije od strane režima, do očevidaca koji ne reaguju zbog atmosfere straha u kojoj su gradjani odavno izgubili poverenje u državu, izmedju ostalog i zbog nekažnjavanja za krivična dela“, navodi se u saopštenju.

Iz SDS su podsetili da je policija reagovala tek kada se pojavio snimak koji je uznemirio javnost, pa se postavlja pitanje da li „danas u Vučićevoj Srbiji može da se očekuje da policija reaguje samo ukoliko se suoči sa takvim pritiskom javnosti“.

„Zato tražimo od MUP-a i nadležnih institucija da odmah obaveste gradjane o tome kada se ovaj zločin desio, da li je pretučeni mladić bio u nekoj zdravstvenoj ustanovi i da li je ta ustanova obavestila policiju i zbog čega su tek nakon objavljenog snimka pokrenuli potragu za počiniocem Ivanom Kontićem“, navedeno je u saopštenju.

U stranci smatraju da bi istraga morala da odgovori i da li je ovaj dogadjaj zataškavan zbog „poznate veze SNS-a sa kladioničarskim krugovima“, na koju su, kako se navodi, više puta ukazivali imajući u vidu da je Kontić u medijima označen kao šef obezbedjenja poznatog lanca kladionica MaksBet i direktor firme koja je osnivač kladionice.

„Zahtevamo i pokretanje disciplinskog postupka protiv komandira nadležne policijske stanice i načelnika Policijske uprave Novi Sad. Takođe, svi koji su na ovom snimku mirno posmatrali ceo dogadjaj i nisu reagovali morali bi biti odmah privedeni i saslušani“, poručuje se u saopštenju.

Političku odgovornost, kako se ističe, mora da snosi i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji se bavi „dodvoravanjem Vučiću lažima o bivšoj vlasti i predstavama podnošenja krivičnih prijava protiv braće Vučić zbog afere Jovanjica, dok se na ulicama Novog Sada nesmetano sakate građani“.

„Dok gradonačelnik tako instrumentalizuje i ismeva zakon i sud, podnoseći lažne prijave, u njegovom gradu očigledno niko ne sme da prijavi monstruozno nasilje“, ističu u SDS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari