SDS podržala zahtev Srđana Milivojevića o formiranju odbora za ispitvanje dešavanja 2020. godine 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Socijaldemorkatska stranka (SDS) podržala je predlog narodnog poslanika Srdjana Milivojevića da se formiraju tri odbora za ispitivanje dešavanja tokom inaguracije predsednika, jer, kako je ocenila SDS, kroz parlamentarnu borbu treba ispitati povezanost „režima i organizovanog kriminala“.

„Ne smemo dozvoliti da preskočimo bilo koji potez koji nam je na raspolaganju kako bi se rasvetlili svi događaji. Bez obzira na to što ni ovi izbori nisu održani u fer uslovima i što je parlament formiran u istim uslovima zbog koji je prethodni saziv bojkotovan, ne smemo kao opozicija dozvoliti da se predamo u borbi protiv kriminalizacije Srbije pod bilo kojim uslovima“, navela je SDS.

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da će poslanički klub te stranke u skupštini Srbije zatražiti formiranje tri anketna odbora uključujući i onaj koji će ispitati dešavanja tokom inauguracije predsednika Srbije u maju 2017.

On je dodao da će DS tražiti formiranje anketnih odbora u vezi dešavanja od 7. do 11. jula 2020. (tokom protesta) ispred zgrade parlamenta, kao i o onome šta se događalo u Šapcu, u novembru 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari