Šef kabineta predsednice Kosova: U Leposaviću izgorela još tri vozila sa RKS tablicama 1Privremene registarske tablice, Kosovo Izvor: KoSSev

Paljenje automobila RKS registarskih oznaka na severu Kosova se nastavilo se i u petak uveče, kada su u opštini Leposavić izgorela još tri, potvrdili su danas šef kabineta predsednice Kosova, Bljerim Velja i kosovska policija.

Velja je na društvenoj mreži Tviter ocenio da „nelegalne strukture Srbije koriste kriminalne i terorističke taktike“.

„U Leposaviću su zapaljena još tri automobila. Diskreditovane i sa smanjenom podrškom kosovskih Srba, srpske ilegalne strukture koriste kriminalne i terorističke taktike. Vladavina prava će prevladati i svaki krivac će biti izveden pred lice pravde. Vučićev piromanski režim će propasti“, napisao je Velja o predsedniku Srbije.

Tokom prethodna dva dana na severu Kosova izgorelo je još pet automobila RKS registarskih oznaka: dva 30. marta i još tri 31. marta, odnosno ukupno osam sa nova tri iz Leposavića.

Paljenje automobila na severu izazvalo je mnoge reakcije i lokalnih i međunarodnih zvaničnika koji to nazivaju „kukavičkim i kriminalnim delima“.

U Prištini se paljenje vozila smatra vidom pritiska na lokalne Srbe i namerom za onemogućavanje izbora za gradonačelnike četiri opština na severu i odbornika u dve opštine, zakazanih za 23. april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari