Kragujevac: Šef SPS-a se izvinio zbog imenovanja ulice po Draži Mihailoviću 1Foto: Pressek

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Kragujevcu Ivica Momčilović uputio je danas javno izvinjenje zbog „previda“ odbornika te partije i glasanja, na poslednjoj sednici skupštine, da se jedna od oko 1.200 novoimenovanih ulica nazove po komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini generalu Dragoljubu Mihailoviću.

„Upućujemo javno izvinjenje svim učesnicima NOB-a, njihovim potomcima, antifašistima, levičarima, članovima i simpatizerima SPS-a“, izjavio je Momčilović za agenciju Beta.

Usvajanje odluke o nazivu ulice po Dragoljubu Mihailoviću, Momčilović naziva „tehničkom greškom“ i kaže da se „provuklo“ u skupštinskim dokumentima.

Tvrdi da su odbornici SPS-a u Kragujevcu spremni da snose odgovornost partijskih organa.

„Naš stav po pitanju uloge partizana i četnika u NOB-u se nije promenio i tu nema odstupanja. Bez dileme, u slobodarskom Kragujevcu o Draži ne treba ni da se razgovara“, rekao je Momčilović.

On je rekao da je istog dana, kada je skupština usvojila spornu odluku, odbornik SPS-a Miodrag Nikolić – Mija podneo ostavku na članstvo u Odboru za određivanje naziva ulica.

Momčilović je rekao da je jedna „neformalna grupa od 25 do 30 nezadovoljnih“ među kojima su, kako navodi, i ljudi koji nisu iz SPS-a, niti iz Kragujevca, zatražila njegovu smenu.

On smatra da su sem „Dražine ulice“ motivi za takav zahtev i lični interesi pojedinaca kao i namera drugih da se uoči izbora oslabi SPS u Kragujevcu.

Momčilović je naveo da je u grupi nezadovoljnih troje od ukupno 77 članova Gradskog odbora SPS-a u Kragujevcu, od kojih je jedan odbornik te partije u gradskoj skupštini.

„I taj odbornik je glasao za ulicu Draže Mihailovića i vrlo je licemerno i degutantno da sada zbog toga traži moju smenu“, kazao je Momčilović.

On je istakao da je izabran legitimno i da može da bude smenjen samo odlukom predsednika SPS-a Ivice Dačića, članova Gradskog odbora ili na partijskim izborima za godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari